Expositie: Schilderijen door Annemiek Meijer

Deze expositie was te zien van 5 januari 2024 t/m 5 april 2024.

Annemiek: In 1983 heb ik de opleiding tot docent beeldende vakken (Ubbo Emmius Groningen) afgerond. Vanaf dat moment ben ik werkzaam geweest in het onderwijs, eerst als docent beeldende vakken, later als docent en coach Maatschappelijke Zorg. In 2009, toen het creatieve aspect grotendeels uit mijn vakkenpakket verdwenen was, ben ik zelf gaan schilderen.

De schilderijen die te zien zijn in het Theehuis, zijn stadsgezichten die ik door de jaren heen gemaakt heb. Je ziet duidelijke verschillen in stijl en techniek. Het schilderij dat ik het laatst heb gemaakt is nog maar net droog (bij wijze van spreken), dat is de der Aa-kerk in de herfst.

Voor deze expositie heb ik op verzoek een keuze gemaakt uit mijn stadsgezichten, maar ik schilder ook vaak en graag andere onderwerpen, zoals landschappen, dieren en eigenlijk alles uit mijn naaste omgeving. Over het algemeen werk ik met acrylverf, maar ook olieverf en gemengde technieken zijn mij niet vreemd. Ik schilder omdat het mij plezier en rust geeft. Het spelen met verf, met kleur, blijft mij uitdagen en geeft mij veel voldoening.

Website: www.annemiekmeijer.nl, Email: atelieramfoor@ziggo.nl