Even Voorstellen: Karin in het Veld

Onze laatste aanwinst op het vrijwilligersvlak is Karin in het Veld. Wie is zij?

Karin is 61 jaar oud en woont nu samen met twee jonge poesjes en daarvoor met poes Billy, die 19 jaar is geworden. In haar arbeidzame leven was Karin lerares Engels in het volwassenenonderwijs bij de Volksuniversiteit, bij bedrijven en buurthuizen en bij de RUG (universiteit Groningen). Zij stopte in 2011; haar laatste baan was in het vluchtelingenwerk. Om de Engelse taal goed onder controle te krijgen, werkte ze ook nog een aantal maanden in Engeland. Bij Londen in de buurt in een tehuis voor Vietnamese vluchtelingen. Hier was ze manusje van alles.

Karin komt oorspronkelijk uit Hengelo en heeft 1 oudere broer en 1 oudere zus. Haar vader werkte bij het GAK (tegenwoordig UWV) in een buitenfunctie. Hij moest letterlijk veel naar buiten en daar hield hij ook van. In die tijd gingen de ambtenaren van de bedrijfsvereniging nog bij mensen thuis langs. Al 25 jaar lang woont Karin op een hofje aan de Grote Leliestraat. Ze heeft het daar zo naar haar zin dat ze er absoluut niet weg wil. Omdat, zoals op alle hofjes, de huizen klein zijn en eigenlijk maar geschikt voor één persoon, zit een eventuele inwonende partner er voor Karin niet in. Op de poesjes na dan. Ze vermaakt zich bovendien prima in haar eentje. Karin heeft veel hobby’s. Fietsen, wandelen, tuinieren, lezen en vogelen. Hoe meer vogelliefhebbers in ons bestand hoe beter, wat mij betreft! Ook werkt ze nog als vrijwilliger in de bibliotheek. Toen ze bij de Volksuniversiteit werkte, richtte ze een leesclubje op. Onze voormalige vrijwilligster Gerie zat bij ditzelfde clubje en via haar kwam Karin dan ook bij het theehuis terecht.

Tot nu toe bevalt het werken haar wel. Voordeel is ook de mooie, rustige locatie. Ze vindt het alleen vaak te rustig. Het voordeel daarvan is, dat je met je collega soms tot goeie gesprekken komt, maar het mag wat haar betreft wel wat drukker. Niet oordelen is voor Karin heel belangrijk in het leven. En dat is bepaald niet makkelijk, we stoppen mensen nu eenmaal graag in hokjes. Om dit te leren heeft ze veel aan ZEN- meditatie, waar ze zich actief mee bezighoudt. We wensen Karin een hele goeie tijd bij het theehuis en hopen dat ze zich bij ons op haar plaats zal voelen!

» Theehuisnieuws oktober 2020 – Margriet van der Velde «