Even Voorstellen: Marian Evenhuis

Het theehuis is weer open en onze nieuwe aanwinst Marian mag direct aan de slag. Marian is 71 jaar. Zij heeft een veelbewogen leven achter de rug. Omdat haar vader correspondent was bij diverse Nederlandse en buitenlandse kranten, tijdschriften en andere uitgaven, verhuisde het gezin vaak en woonde Marian in een aantal Europese landen. Haar moeder werkte daar veel als babysitter en gaf daarnaast ook nog Engelse les.

Marian werd geboren in Amsterdam. Toen zij nog een baby was verhuisde het gezin naar Duitsland, waar Marian de eerste tien jaar opgroeide. Van haar 10e tot haar 19e jaar woonde Marian in Rome. Prachtige stad vond ze en ze zwierf er dan ook veel rond, meestal in haar eentje. Omdat ze met de Duitse taal opgegroeid was, zat ze in Rome op een Duitse school. In de Rome-tijd ging ze ook nog een jaartje naar Amerika, Tennessee, waar ze in een gastgezin woonde en het laatste jaar van een highschool deed.

Tijdens haar vakantie na het eindexamen kwam ze in Noord-Italië haar latere (Nederlandse) man tegen. Met hem ging ze terug naar Nederland, waar ze met een studiebeurs in Amsterdam ging studeren aan het Instituut voor Vertaalkunde. Daar concentreerde ze zich op Duits, Nederlands en Italiaans (uiteraard). Met haar man kreeg ze 2 dochters, waarvan één in Amerika woont. En inmiddels hebben haar dochters samen 5 kleinkinderen geproduceerd. Er volgde een scheiding en een nieuwe partner, maar nu is Marian al langere tijd alleen. Zij verdiende haar geld met vertaalwerk naar het Duits, vooral op juridisch vlak.

Via Paulien Andriessen die het mooie boekje ‘het Theehuis op Selwerderhof’ over de ontstaansgeschiedenis van het theehuis maakte, kwam Marian bij ons terecht. Zij kende Paulien van het vertaalwerk (Paulien was ook vertaalster). Wat haar aantrekt is de mooie omgeving en de rust op de Selwerderhof. Marian’s hobby’s zijn o.a. geschiedenis, yoga, reizen en wandelen. Zij woont in de Zeeheldenbuurt, waar zij ook nog werkt in een buurttuin, met veel plezier. Marian vindt het milieu belangrijk. We moeten goed voor de aarde zorgen zodat ook ons nageslacht het nog leuk kan hebben. Minder materialistisch zijn met z’n allen.

Een fijne tijd in ons theehuis gewenst Marian! Hoop dat je het naar je zin zal hebben, zoals wij allemaal!

» 24 mei 2021 – Margriet van der Velde «