Even Voorstellen: Marleen Enting

Na alle coronaperikelen zijn we begonnen met een frisse start en een nieuw gezicht in het theehuis. Dat nieuwe gezicht is Marleen Enting. Ze is 66 jaar en heeft een veelbewogen leven achter de rug. Marleen is geboren en opgegroeid in de wijk De Hoogte, in een gezin met zes kinderen. Ze is alleenstaand. Tien jaar geleden is ze gescheiden. Aan de relatie hield ze twee bonuskinderen over, met wie ze nog steeds veel contact heeft tot haar grote vreugde.

Na de middelbare school volgde Marleen een 2-jarige mbo-opleiding Kinderverzorging/jeugdverzorging. Na die opleiding was ze te verlegen om al met mensen of kinderen met een verstandelijke beperking te gaan werken. Daarom deed ze eerst een paar jaar kantoorwerk en behaalde in de avonduren haar Mavo 4 diploma en nog een opleiding Creatieve Handvaardigheid.

Daarna belandde Marleen in de bibliotheek. Ze heeft daar 16 jaar lang met veel plezier gewerkt. Ze deed daar veel creatieve dingen, zoals bijvoorbeeld poppenkast spelen voor de jeugd- afdelingen. Ook verzorgde ze de boeken in bejaardentehuizen en maakte maandelijks tentoonstellingen. Jammer genoeg kreeg ze schouderklachten en kon daardoor niet meer in de uitleen werken. Het werk zonder contact met de lezers vond ze minder leuk. Daarna werkte ze 4 jaar als activiteitenbegeleidster op een dagbesteding voor veelal mensen met Alzheimer. Toen kreeg ze de kans om de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk SPW4 te gaan doen, Doordat ze stage liep in een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking, kreeg ze daar een vaste baan aangeboden. Daar heeft ze 14 jaar lang met eerst heel veel plezier gewerkt, totdat door bezuinigingen etc. de werksituatie er niet beter op werd. Ze belandde met 61 jaar in de ziektewet door een zeer zware burn-out. Uiteindelijk werd ze afgekeurd en belandde in de WAO. Op 18 september dit jaar gaat Marleen officieel met pensioen (vandaag aangevraagd) .

Naast haar hele werkzame leven deed ze ook regelmatig vrijwilligerswerk. Zoals oppassen op een autistisch jongetje, assistent kok in een restaurantje voor mensen met een beperking, in de lammertijd bij een boer en in een biologische tuin.

Haar hobby’s zijn wandelen, lezen, theater, vogels kijken met een vriendin en daarbij een drankje doen in het theehuis. Ook heeft ze toneelgespeeld, in een koor gezongen en ze doet nog aan yoga. Vroeger hield ze erg van reizen maar door de burn-out lukt dat helaas niet meer.

Door dat wandelen met de vriendin kwam Marleen in het theehuis terecht. De vriendin vond het echt iets voor haar en ik denk dat dat wel eens waar zou kunnen zijn. Levensmotto van Marleen is: alles verandert. Het Latijnse panta rhei; letterlijk vertaald alles stroomt. Marleen noemt als voorbeeld Ede Staal:

‘t Het nog nooit zo donker west of t wer altied wel weer licht….’.

Mooi motto Marleen. Welkom bij de club en ik hoop dat je het naar je zin zult hebben in het theehuis!

» 1 april 2022 – Margriet van der Velde «