Even Voorstellen: Frauke Friedrichsen

Nieuwe vrijwilligster Frauke is al een tijdje aan het werk in he theehuis. Hoogste tijd dus om wat meer over haar te weten. Frauke werd geboren op het Duitse eiland Hallig-Hooge, dicht bij Denemarken. Haar vader was garnalenvisser en ze heeft één broer. Op dit eiland zijn de huizen gebouwd op terpen ter bescherming tegen het water. Toch kwam hun huis tijdens een zware storm onder water te staan en werden de kinderen per helikopter bij familie ondergebracht. Frauke was toen 9 jaar. Een ingrijpende ervaring.

Frauke is 68 jaar en heeft ‘all over the world’ gewoond. Oorspronkelijk komt zij dus uit Duitsland. Zij heeft vier kinderen, drie meiden en een zoon. En acht kleinkinderen, waarvan de oudste alweer 21 jaar is. Frauke is drie keer gescheiden en heeft nu een LAT-relatie. Met haar eerste man, die Duits was, emigreerde zij in 1972 naar Adelaide in Australië, waar zij drie jaar gewoond heeft. Haar oudste dochter werd daar geboren in 1974. Met haar tweede man vertrok zij in 1984 naar Nederland. Daar werkte ze in de thuiszorg als verpleegkundige, o.a. in de terminale zorg.

Frauke woont in een hofje van de Doopsgezinde kerk in de Oude Boteringestraat. Ook was zij elf jaar huismeester van het Sint Anthony gasthuis aan de Rademarkt. Toen ze de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, is zij gestopt met deze baan en moest ze dus op zoek naar andere woonruimte. Na haar pensioen werkte Frauke 2 middagen per week bij Kringloop+ aan de Diamantlaan, waar zij o.a. achter de kassa zat. Toen zij het hier minder leuk vond door o.a. een in haar ogen overload aan managementfuncties ging zij op zoek naar ander vrijwilligerswerk via de vrijwilligerssite van de gemeente, onder de link terminale zorg. En zo kwam zij bij het theehuis terecht, waar ze het zeer naar haar zin heeft. Ze geniet van de natuur en de gesprekken met bezoekers en andere vrijwilligers. Frauke vestigde een record door een fooi van zo’n 17 euro te incasseren. We zijn dus blij met haar…..☺☺☺.

Haar hobby’s zijn zwemmen (3e per week), lezen en fietsen. Belangrijk in het leven vindt zij vrienden, familie en kinderen. Haar levensmotto is positief zijn.

Wij heten Frauke van harte welkom en hopen op een positieve tijd bij het theehuis!

» 25 juli 2022 – Margriet van der Velde «