Even Voorstellen: Nella Scholtens

Nella is één van onze nieuwe aanwinsten. Zij is geboren in januari 1964 en dus bijna 59 jaar. Nog niet de pensioengerechtigde leeftijd. Zij heeft dan ook een betaalde baan als secretaresse voor 3 dagen in de week bij GMW (Gedrags- en Maatschappij-wetenschappen) en bij P&O Centraal van de RUG.

Nella is geboren en getogen in Groningen waar zij nu ook nog woont. Zij komt uit een gezin van vader, moeder en één oudere zus. Op haar 9e verhuisde het gezin voor één jaar naar Hengelo. Dat beviel niet echt en ze gingen terug naar het noorden, Winschoten deze keer. Vader promoveerde bij Wis- en Natuurkunde, moeder stond voor de klas als lerares Biologie. Toen moeder 10 jaar geleden overleed had vader daar veel moeite mee. Hij vond het alleen zijn maar niks. Toen er zich bij het ouder worden ook nog allemaal kwalen aandienden, waaronder bijna niets meer kunnen zien, vond vader het eind juli dit jaar genoeg geweest en is vredig heengegaan.

Nella heeft Frans gestudeerd en naast haar reguliere baan 4 avonden in de week cursussen Frans gegeven in diverse wijken in de stad. Bedoeld voor volwassenen en op vrijwillige basis. Zij organiseerde dit allemaal zelf.

Nella heeft sinds 16 jaar een LAT-relatie. Haar partner woont dichtbij haar en geeft Nederlands. Hij is bijna met pensioen. Voor die tijd was zij ook nog 12½ jaar getrouwd. Ze heeft geen kinderen. Ook woonde Nella verdeeld over een paar jaar 2½ jaar in Parijs met haar toenmalige partner. Nella heeft er een grote liefde voor Frankrijk en met name Parijs aan overgehouden. Toen 3 jaar geleden de Notre Dame in brand stond vond ze dit vreselijk. Een wandelingetje over de Selwerderhof bracht toen rust.

Hoe kwam Nella eigenlijk bij het theehuis terecht? Zij houdt van wandelen en liep regelmatig een wandelroute van 8 km door Selwerd, langs de Paddepoelsterweg en dus ook door de Selwerderhof. Ze vond en vindt (uiteraard) het theehuis een mooie plek met de leestafel, verse bloemen, het kinderhoekje en de exposities. Een gezellige huiskamer. En ze had vanwege haar parttime vaste baan nog wat dagen over. Eén van de mooiste dingen op de Selwerderhof vindt Nella het gedicht “Psalm” van Rutger Kopland bij het Indië-monument.

Verder zijn haar hobby’s zwemmen, naar de bioscoop, lezen (ze heeft 3 krantenabonnementen) en uiteraard alles wat Frans is. Een echt levensmotto heeft zij niet. Wat haar wel bijgebleven is, is het motto van haar vader: het moet wel leuk blijven… Dat klinkt misschien wat luchthartig als levensmotto, maar het was zijn manier om uit te drukken dat hij zich met het leven verzoend had.

We hopen dat Nella het naar haar zin zal hebben bij ons en wensen haar een goede tijd bij het theehuis.

» 23 november 2022 – Margriet van der Velde «